FAMILIEBEDRIJF TEGELHAL ZUID

Je vloer laten egaliseren met een zandcement dekvloer voor een mooi en strak eind resultaat van je nieuwe tegelvloer

Een zandcement dekvloer laten leggen

Een zandcement dekvloer is noodzakelijk voor het aanbrengen van een afwerkvloer. Veelal wordt het aangebracht op een betonvloer voor het bereiken van de gewenste hoogte. Uiteraard kan een dekvloer ook dienen als eind vloerafwerking.

Een zandcement dekvloer is een dekvloer op basis van zand en cement. Deze vloeren zijn de traditionele dekvloeren en zeer geschikt om snel over heen te tegelen. Een zandcementvloer kan gelegd worden in verschillende diktes en zijn beter beschermd tegen vocht dan een anhydriet vloer en een goedkopere optie.

Zandcement dekvloer 3
Zandcement dekvloer 4

Zandcement dekvloer, een korte uitleg

Het is in feite een mooie afwerklaag op een (beton)vloer. Het is echter niet altijd zo dat een zandcement dekvloer mooi glad wordt opgeleverd. Afhankelijk van het gebruik kan je de vloer op verschillende manieren afwerken, tegelen is er daar een van.

De samenstelling van een zandcementvloer is een verhouding van zand en cement van 1:3 tot 1:5. Dit is afhankelijk van de gewenste kwaliteit. De zandcementspecie moet stevig zijn en mag niet uitvloeien. Vervolgens wordt met een aluminium of houten rei de specie verdeeld over de vloer. Daarna wordt de vloer vlak gemaakt met een houten of stalen spaan. Soms wordt een zandcement dekvloer ook nog geschuurd. Is de vloer echter goed vlak gemaakt met de spaan, dan is dit niet nodig.

De droogtijd is afhankelijk van de dikte van de vloer. De gemiddelde droogtijd van een cementdekvloer is ongeveer 1 centimeter per week. De droogtijd kan gehalveerd worden door aan de specie een verharder toe te voegen.

Wat is een zandcement dekvloer?

Onder zandcement dekvloeren verstaan we een smeervloer die meestal bestaat uit zand, cement en water. Hiermee kun je een oude of nieuwe ondervloer egaliseren of vlak maken. Je kunt het ook gebruiken om leidingen en een vloerverwarming weg te werken.


Op een cementvloer, komt vaak een eindvloer. Je kunt er ook voor kiezen om de cementdekvloer als woonvloer te gebruiken. Dit komt veel voor in gebouwen zoals bedrijfs- en kantoorruimtes. Een cement dekvloer leggen is een precies klusje! Het vereist vakkennis, want je wilt natuurlijk wel dat je cementdekvloer er egaal bijligt.

Waarom een zandcement dekvloer?

Je kunt kiezen voor een zandcement dekvloer als de vloer opgehoogd moet worden, als de ondervloer niet mooi egaal is of als je het wilt gebruiken als de ondervloer voor een eindvloer.


Een zandcement dekvloer kan betegeld worden. In ruimtes als een magazijn of een garage kun je er ook voor kiezen de zandcement dekvloer als eindvloer te gebruiken.

Zandcement dekvloer 5


Zandcement dekvloer 6


Zandcement dekvloer 7


Kom langs in onze showroom

In onze showroom nemen graag de tijd om samen met je naar jou wensen te kijken voor de vloer. Ook kun je een kijkje nemen in onze tegel outlet. Je bent van harte welkom om langs te komen. Wij gaan graag met je in gesprek over de mogelijkheden voor het egaliseren van uw vloer met een zandcement dekvloer.

Zandcement dekvloer laten aanleggen?

Zandcement dekvloer laten aanleggen in regio Zuid-Holland? Neem dan direct contact met ons op. Je kunt contact opnemen via onze contactpagina of direct een offerte aanvragen.

Adresgegevens:

Adres

Noordenweg 67

2984 AG Ridderkerk

Contact

verkoop@tegelhalzuid.nl

Openingstijden

Maandag:

Geopend op afspaak

Dinsdag:

12:00 t/m 17:30 uur

Woensdag t/m vrijdag:

10.00 t/m 17.30 uur

Zaterdag:

10:00 t/m 17:00 uur

Zondag:

Gesloten

SHOWROOM EN OUTLET GEDEELTE

Kom eens geheel vrijblijvend kijken in onze grote showroom. U bent van harte welkom en de koffie staat klaar! 

Zandcement dekvloer 8

Familiebedrijf Tegelhal Zuid – Website en Optimalisatie door Brandways